INDEXO saņem pensiju 3.līmeņa licenci

INDEXO saņem pensiju 3.līmeņa licenci
INDEXO Komanda
21.01.2021

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izsniegusi INDEXO privātā pensiju fonda jeb pensiju 3. līmeņa darbības licenci.

INDEXO jau tuvākajā laikā plāno piedāvāt konceptuāli jaunus un inovatīvus pensiju 3. līmeņa plānus.

“Mēs piedāvāsim klientiem vēl nebijušu pieeju un mūsdienīgu pensiju 3.līmeņa produktu. Līdz šim uzsvars tika tradicionāli likts uz nodokļu atvieglojumiem. Tas, ka valsts atmaksā klientam nodokļus, ļāva no klientiem prasīt nesamērīgi augstas komisijas maksas, kas varēja pārsniegt pat 2% gadā. Papildus vēl tiek ieturētas slēptās komisijas. Rezultāts ir likumsakarīgs – ļoti zema atdeve, kas ilgtermiņā svārstās tikai ap 3% gadā.” stāsta Iļja Arefjevs, INDEXO valdes loceklis.

Otrā būtiskā nepilnība ir tas, ka vairāk nekā puse pensiju 3. līmeņa līdzekļu ir ieguldīti konservatīvajās stratēģijās, kas veic ieguldījumus akcijās līdz 25%.

“Šīs stratēģijas ir maz piemērotas cilvēkiem, kuri plāno kapitālu izņemt pēc desmit gadiem vai vēlāk – tās praktiski nolemj klientus zemai investīciju atdevei. Dati liecina, ka palielinot akciju īpatsvaru par 25%, sagaidāmais ienesīgums pieaug par 1% gadā,” sacīja Arefjevs.

INDEXO plāno piedāvāt klienta vecumam piemērotu risinājumu ar mērķi nodrošināt klientus ar optimālu riska un peļņas līdzsvaru. Savus pensiju 3. līmeņa plānus INDEXO plāno ieviest šī gada pirmajā ceturksnī.

Kopš dibināšanas 2017. gadā INDEXO ietur stabilu pozīciju kā straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā gan pēc klientu skaita, gan pēc pārvaldītā līdzekļu apjoma. Šobrīd jau vairāk kā 48 tūkstoši klientu uztic INDEXO vairāk nekā 280 milj. EUR.

INDEXO projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 veiksmīgi un sabiedrībā zināmi Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, Svens Dinsdorfs (ELKO), Valdis Vancovičs (Tele2), ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš, un daudzi citi.



INDEXO piedāvā pirmos modernos, zemu izmaksu 2. pensiju līmeņa ieguldījumu plānus Latvijā. Mūsu pamatvērtības ir zemas izmaksas, caurspīdība un cīņa par labāku finanšu vidi. Lai iepazītos ar INDEXO ieguldījumu plāniem, paviesojies mūsu pamatlapā! INDEXO – sakārtosim Latvijas finanšu vidi kopā!

Komentāri

  • 1.Ceturksnis jau pagājis, vai būs kaut kādi jaunumi?
    Interesē atvērt 3.pensiju līmeni, labprāt to darītu indexo, bet nesaprotu cik ilgi var nākties gaidīt.

    • Labdien! Pašlaik vēl strādājam pie jauna, inovatīva 3.pensiju līmeņa pakalpojuma izstrādes. To plānojam sākt piedāvāt klientiem tuvāko nedēļu laikā, taču konkrētu datumu vēl nevaram pateikt. Pateicamies par pacietību un noteikti paziņosim plašāk, tiklīdz šis pakalpojums būs pieejams.

  • Sveiki!
    Skatos ka reklama 3.limenim viscauri internetaa jau apmaksata un strada, bet izskatas ka pieteiksanas vel nenotiek…Cik tad realistitski vel laiks paies kamer de facto bus?

  • Labdien! Beidzot šis produkts ir sagaidīts, rodas pāris jautājumi. Nodokļu atmaksas ziņā pensiju 3. līmenis un Uzkrājošā dzīvības apdrošināšana ir vienā maisā tāpēc jāizvēlais vai nu viens vai otrs. Vai Indexo plāno piedāvāt arī kaut ko līdzīgu uzkrājošai dzīvības apdrošināšanai? Galvenā atšķirība laikam būtu tas, ka 3. līmeņa nauda būtu pieejama tikai tālā nākotnē, bet uzkrājošā būtu pieejama nedaudz tuvākā nākotnē – pēc 10-15 gadiem. Saprotu ka indeksu fondiem labākie rezultāti ir ilgtermiņā, tomēr nauda ir iesaldēta uz ļoti ilgu laiku. Vai tomēr vidējais cilvēks būtu zaudētājs labāk izvēloties uzkrājošo un ņemot ārā pēc tiem 10-15 gadiem salīdzinājumā ar to ko varētu dabūt pēc 30 gadiem?

    • INDEXO Komanda

      Labdien, paldies par interesi, tomēr pašlaik plānojam koncentrēties tikai uz 2. un 3.pensiju līmeņa pakalpojuma nodrošināšanu – uzkrājumu veidošanai pensijai. Jums taisnība, abu pensiju līmeņu pakalpojumi nav piemēroti un paredzēti īstermiņa uzkrājumu veidošanai, tādēļ nav iespējams vispārināts salīdzinājums starp šiem ieguldījumu veidiem.

  • Kad būs kāda papildus informācija par 3. pensijas līmeni? Ļoti gaidu piedāvājumu, lai ar to iepazītos.

    • Labdien! INDEXO veic noslēdzošus sagatavošanās darbus, lai sāktu piedāvāt pensiju 3.līmeni klientiem šī gada 1. ceturksnī. Par INDEXO pensiju 3.līmeņa ieviešanu būs publiska ziņa, kur sniegsim detalizētu informāciju.

Atstājiet savu komentāru

Pieraksties INDEXO
jaunumiem un uzzini pirmais

Pierakstīties

Izvēlies, kuram
produktam pievienoties

INDEXO
pensiju 2. līmenis

6 % tavas algas jau šobrīd krājas pensiju 2. līmenī. Ieguldi to efektīvāk ar INDEXO.
Pievienoties

INDEXO
pensiju 3. līmenis

Veic iemaksas pensiju 3. līmenī un uzkrāj, izmantojot automatizētu ieguldīšanas sistēmu.
Pievienoties

Izvēlies savam vecumam
atbilstošāko plānu

INDEXO Jauda

16-50
Izdevīgākais 16–50
gadu vecumam!
Svārstīgs, ar augstu peļņas potenciālu
Pievienoties
Dokumenti un nosacījumi

INDEXO Izaugsme

47-57
Izdevīgākais 47-57
gadu vecumam!
Vidēji svārstīgs, ar vidēji augstu peļņas potenciālu
Pievienoties
Dokumenti un nosacījumi

INDEXO Konservatīvais

55+
Labākais 55+
gadu vecumam!
Stabilitāte gadiem 
pirms pensijas
Pievienoties
Dokumenti un nosacījumi

Notiek pāradresācija
uz Latvija.lv

1

Identificējies Latvija.lv portālā
ar kādu no piedāvātajiem veidiem

2

Izvēlies e-iesniegumu 
pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plāna izvēlei vai maiņai (2. no beigām)

3

Izvēlies savam vecumam atbilstošāko ieguldījumu plānu
Izlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lv
Izlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lvIzlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lvIzlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lv