Straujāk augošais pensiju pārvaldītājs INDEXO ar sākotnējo akciju piedāvājumu (IPO jeb Initial Public Offering) biržā plāno piesaistīt 5 – 6 miljonus eiro. Šīs investīcijas kalpos kā sākotnējais kapitāls jaunas bankas dibināšanai, ko iecerēts attīstīt par klientiem draudzīgāko finanšu pakalpojumu sniedzēju. Detalizēta informācija par IPO procesā piedāvāto akciju daudzumu, cenu un akciju sadales principiem tiks atspoguļota Prospektā pirms IPO īstenošanas.

“Jaunās bankas stratēģiskais mērķis ir izraisīt konkurenci stagnējošā Latvijas kreditēšanas tirgū un piedāvāt jaunākos, klientu vajadzībām pielāgotus un izdevīgus ikdienas finanšu pakalpojumus. No sākotnējām aplēsēm redzam, ka IPO procesā piesaistāmo kapitāla apjomu varētu nodrošināt tikai ar esošo akcionāru ieguldījumu, taču mēs mērķtiecīgi vēlamies paplašināt INDEXO īpašnieku loku un veidot jauna veida finanšu pakalpojumu sniedzēju – tādu, kas pieder saviem klientiem un dalās ar tiem savā izaugsmē.  Līdztekus tas nodrošinās, ka jaunajai bankai būs tās pašas intereses un uzņēmējdarbības prioritātes kā Latvijas ekonomikai un sabiedrībai kopumā,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Paredzams, ka uz piedāvājuma akcijām parakstīsies esošie akcionāri un būtisks skaits akciju tiks piedāvāts arī plašākai sabiedrībai. INDEXO stratēģija ir kļūt ar klientiem piederošu finanšu pakalpojumu uzņēmumu un tādēļ gadījumā, ja pieprasījums pēc IPO procesā pieejamajām akcijām pārsniegs piedāvājumu, IPO akciju sadalē prioritāte tiks piešķirta INDEXO 3. pensiju līmeņa klientiem. Detalizēti akciju sadales noteikumi tiks pieņemti līdz ar IPO Prospektu.

Šī gada laikā INDEXO iesniegs pieteikumu komercbankas licences saņemšanai un cer līdz gada beigām saņemt licenci, lai drīz pēc tam pakāpeniski sāktu ieviest bankas pakalpojumus.

Kā ziņots iepriekš, INDEXO sākotnējais akciju piedāvājums (IPO) tiek plānots šī gada otrā ceturkšņa beigās. Paredzēts, ka akcijas tiks kotētas Regulētajā tirgū Nasdaq Rīga fondu biržas Baltijas oficiālajā sarakstā. Detalizēta informācija par plānoto akciju kotāciju tiks atspoguļota IPO Prospektā, kas tuvāko mēnešu laikā tiks iesniegts apstiprināšanai Finanšu un Kapitāla Komisijā (FKTK).

INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita un jau teju 70 tūkstoši klientu ir uzticējuši INDEXO savu pensijas uzkrājumu, kopējam pensiju apjomam pārvaldībā sasniedzot aptuveni 450 miljonus eiro.

INDEXO 2017. gadā izveidoja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi Latvijas pensiju tirgū ieviest jaunākās pieejas aktīvu pārvaldē. INDEXO vērtības ir inovācija, darbības caurskatāmība un atklātība, kā arī spēcīgi biznesa rādītāji, kas veido pamatu nākotnes izaugsmei.

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv.

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit pasniegtā informācija ietver vispārējus nākotnē vērstus paziņojumus par ieceri īstenot INDEXO akciju sākotnējo piedāvājumu (IPO). Katrs investīciju lēmums jāpieņem balstoties uz Prospektu, ko apstiprina Latvijas Finanšu un kapitāla komisija (FKTK). Apstiprinātais Prospekts tiks publicēts INDEXO mājaslapā (www.indexo.lv) tiklīdz tas būs pieejams.