Pensiju pārvaldītājs IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) šī gada pirmajos deviņos mēnešos ir piesaistījis 23 669 jaunus pensiju 2. un 3. līmeņa plānu klientus, kas ir gandrīz divas reizes vai par 90% vairāk kā pērn 9 mēnešos un ļāvis kopš gada sākuma klientu bāzi palielināt par 35%. Kopējais INDEXO klientu skaits šī gada 30. septembrī bija 91 193, pretēji 67 524 klientiem gada sākumā un 81 883 pirmā pusgada beigās.

Neskatoties uz to, ka pasaules finanšu tirgi piedzīvo lejupslīdi un ir sarukuši arī Latvijas pensiju uzkrājumu apjomi, straujais klientu skaita pieaugums ir nodrošinājis to, ka INDEXO pensiju 2. un 3. līmeņa plānu aktīvi pārvaldībā šī gada trešā ceturkšņa beigās bija par 15% vairāk kā gada sākumā jeb 541 miljoni eiro pretēji 468,4 miljoniem. Pusgadā INDEXO aktīvi pārvaldībā bija 484,5 miljoni eiro.

“Ceturkšņu dati liecina, ka mūsu izaugsme saglabājas strauja un pēdējo trīs mēnešu laikā esam piesaistījuši gandrīz desmit tūkstošus jaunu klientu, kas ir vairāk kā atsevišķi šī gada pirmajā vai otrajā ceturksnī. Tas norāda, ka cilvēki uzticas INDEXO un mūsu indeksu ieguldījumu stratēģijai,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

indexo klientu skaits 2 un 3. pensiju līmenis tūkst

indexo aktīvi pārvaldībā milj eur

Kā ziņots iepriekš, šovasar INDEXO veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R.

Šī gada laikā INDEXO plāno iesniegt pieteikumu komercbankas licences saņemšanai atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus – vispirms sākot ar privātpersonu apkalpošanas virzienu, kuram sekos arī uzņēmumu apkalpošana.

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Informācija INDEXO investoriem: Investoriem – Indexo