21.jūnijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk – FKTK) ir apstiprinājusi pensiju pārvaldītāja IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO jeb Initial Public Offering) prospektu, kas ļauj INDEXO īstenot plānoto akciju piedāvājumu. INDEXO paziņo, ka vienas IPO procesā piedāvātās akcijas cena būs 14 eiro, bet akciju parakstīšanās periods būs no šī gada 28. jūnija pulksten 10:00 līdz 11. jūlija pulksten 12:00.

INDEXO IPO procesā tiks kopumā piedāvātas 535 tūkstoši akcijas par kopējo vērtību 7,49 miljoni eiro. Akcijas cena ir noteikta saskaņā ar INDEXO vērtējumu. Akciju iegādei nebūs minimālā limita, proti, investori varēs iegādāties sākot no vienas akcijas 14 eiro vērtībā.

“Ar akciju publiskā piedāvājuma palīdzību mēs vēlamies Latvijā izveidot pirmo banku, kas piederēs plašam iedzīvotāju lokam. Līdz šim neviena banka Latvijā nav veidota šādā ceļā un mūsu mērķis ir panākt, lai jaunās INDEXO bankas darbība atspoguļotu Latvijas sabiedrības un ekonomikas intereses. Jo vairāk iedzīvotāji un uzņēmēji iesaistīsies INDEXO attīstībā, jo precīzāk nākotnes INDEXO bankas prioritātes sakritīs ar Latvijas izaugsmes vajadzībām. Pēc IPO noslēguma, mūsu nākamais uzdevums būs turpināt darbu pie bankas licences saņemšanas,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Atbilstoši INDEXO akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektam, piedāvājums oficiāli tiks slēgts 11. jūlija pulksten 15:30. Ņemot vērā, ka parakstīšanās uzdevumu pieņemšanas laiks var atšķirties atkarībā no investora izvēlētās bankas, INDEXO aicina parakstīšanās uzdevumus iesniegt līdz 11. jūlijam pulksten 12:00.

INDEXO IPO akciju Privātais piedāvājums (Retail Offering) tiks veikts Latvijā un Igaunijā, dodot iespēju parakstīties uz INDEXO akcijām ikvienam interesentam, kuram būs atvērts vērtspapīru konts kādā no finanšu iestādēm, kas ir Nasdaq Riga biržas biedrs, atbilstoši IPO prospektā noteiktajam. Lai parakstītos uz akcijām, investoram ir jāiepazīstas ar IPO prospektu un jādod parakstīšanās rīkojums bankā, kurā atvērts vērtspapīru konts.

Gadījumā, ja pieprasījums pēc akcijām pārsniegs piedāvājumu, akcijas tiks piešķirtas saskaņā ar prospektā atspoguļotajiem akciju sadales (allocation) principiem, piešķirot priekšrocības INDEXO pensiju 3. līmeņa klientiem (Privātā piedāvājuma jeb Retail Offering ietvaros) un esošajiem akcionāriem (Akcionāru piedāvājuma jeb Shareholder Offering ietvaros).

INDEXO mērķis ir piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku papildus jau esošajai pensiju uzkrājuma pārvaldīšanai. Šī gada laikā INDEXO iesniegs pieteikumu komercbankas licences saņemšanai atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus.

IPO rezultātā INDEXO akcijas plānots kotēt Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Aicinām uzzināt vairāk Zoom seminārā “INDEXO DODAS BIRŽĀ”, kuru INDEXO komanda vadīs trešdien, 29. jūnijā, plkst. 11:00.  Reģistrējies INDEXO IPO prezentācijai!

INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita, un jau vairāk kā 80 tūkstoši klientu ir uzticējuši INDEXO savu pensijas uzkrājumu, kopējam pensiju apjomam pārvaldībā sasniedzot gandrīz pusmiljardu eiro.

INDEXO 2017. gadā izveidoja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi Latvijas pensiju tirgū ieviest jaunākās pieejas aktīvu pārvaldē. INDEXO vērtības ir inovācija, darbības caurskatāmība un atklātība, kā arī spēcīgi biznesa rādītāji, kas veido pamatu nākotnes izaugsmei.

Vairāk informācijas pieejama www.indexo.lv.

 

 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit sniegtā informācija ietver vispārīgus nākotnē vērstus paziņojumus par ieceri īstenot INDEXO akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Katrs investīciju lēmums jāpieņem balstoties uz Prospektu, ko apstiprina Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Apstiprinātais Prospekts tiks publicēts INDEXO mājaslapā (www.indexo.lv) tiklīdz tas būs pieejams.