Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO), kas šobrīd strādā pie jaunas bankas izveides projekta, topošajai bankai, kā pilnu karšu izsniegšanas pakalpojumu sniedzēju ir izvēlējies Nets AS, kas ir daļa no Nexi Group. INDEXO gūs labumu no saistītās VISA licences, kas izriet no Nets VISA pamatlicences, un varēs izmantot plašās Nets karšu izdošanas zināšanas un resursus.

“Iespēja nodrošināt karšu izdošanas procesus ir nozīmīgs solis topošās bankas izveides procesā. Mums ir nepieciešams uzticams partneris, kurš spēj apvienot karšu izdošanas pakalpojumu augstākos drošības un apkalpošanas standartus, vienlaikus saglabājot elastību un mūsdienīgumu, tādējādi sniedzot ieguldījumu mūsu kopējā produktu attīstībā. Sadarbība ar Nets ļaus mums nodrošināt ērtu maksājumu karšu lietošanas pieredzi INDEXO Bankas klientiem,” saka Vladimirs Bolbats, INDEXO Bankas Privātpersonu segmenta attīstības vadītājs.

Nets Estonia AS izpilddirektors un Nets Group Baltijas reģiona vadītājs Henriks Ankers Jorgensens piebilst: “Nets ar prieku līdzdarbojas INDEXO Bankas attīstībā, sniedzot nozīmīgos karšu izdošanas pakalpojumus. Šī sadarbība stiprina mūsu kā Eiropā vadošā PayTech pakalpojumu sniedzēju pozīcijas, kas savukārt palīdzēs veidot Latvijas ekonomiku, lai ne tikai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju dzīvi, bet arī veicinātu globālo ekonomiku kopumā.”

Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO aktīvi strādā pie jaunas komercbankas projekta un pagājušā gada nogalē iesniedza pieteikumu bankas licences saņemšanai. Tāpat INDEXO strādā pie jaundibināmās bankas pakalpojumu piedāvājuma izstrādes, IT sistēmu un risku pārvaldības modeļu izveides un citiem ar nākotnes bankas darbību saistītiem jautājumiem.

Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

Par INDEXO  

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 110 tūkstošiem klientu un vairāk kā 710 miljoniem eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv.

Par Nets

Ticot vienkāršībai un drošībai, kas ir izaugsmes un progresa pamats, Nets nodrošina maksājumu risinājumus vieglākai rītdienai bankām, uzņēmumiem un patērētājiem visā Eiropā. Nets ir daļa no Nexi Group – vadošā Eiropas PayTech pakalpojumu sniedzēja.

Vairāk informācija pieejama www.nexigroup.com