Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS Indexo (turpmāk – INDEXO) ir pārsniedzis 800 miljonu eiro atzīmi aktīviem pārvaldībā kopā 2. un 3. pensiju līmeņa plānos, bet klientu skaits pārsniedz 118 tūkstošus. Šogad uzņēmumam uzticēto līdzekļu apjoms ir audzis par vairāk nekā 250 miljoniem, bet klientu skaits par gandrīz divdesmit tūkstošiem, proti, šī gada sākumā INDEXO aktīvi pārvaldībā bija 549 miljoni eiro, bet klientu skaits bija nedaudz zem 100 tūkstošiem. 

Rezultāti apliecina šī gada sākumā izteiktās prognozes par uzņēmuma gada mērķiem izpildes tuvošanos. Mērķos tika noteikts, ka INDEXO līdz gada beigām sasniegs 900 miljonu eiro atzīmi aktīviem pārvaldībā un palielinās klientu skaitu līdz 128 tūkstošiem. 

“Pateicoties Latvijas iedzīvotāju uzticībai, jau vairākus gadus esam visstraujāk augošais pensiju pārvaldes uzņēmums gan Latvijā, gan Baltijas mērogā. Nākamajā gadā mērķēsim pārsniegt zīmīgo miljarda atzīmi aktīviem pārvaldībā. Taču svarīgākais ir tas, ka šie rezultāti atspoguļo vērtību, ko spējam radīt Latvijas cilvēkiem ar savu ieguldījumu stratēģiju, investējot pasaules aktīvu indeksos un tādējādi pasaules ekonomikas attīstībai piesaistītos fondos, kas nodrošina zemas izmaksas un izaugsmi ilgtermiņā,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem. 

Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO turpina aktīvu darbu pie jaunas komercbankas izveides projekta. Šobrīd bankas licencēšanas dokumentācija tiek izskatīta Latvijas Bankā un Eiropas Centrālajā bankā. Līdztekus INDEXO turpina darbu pie jaunās bankas tehniskās gatavības – inovatīvas un ērtas mobilās lietotnes un klientiem draudzīgu pakalpojumu izstrādes, kā arī INDEXO bankas projekta komandai turpina pievienoties jauni talantīgi speciālisti. 

Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.