Pensiju pārvaldītāja IPAS ”Indexo” (turpmāk – INDEXO) investoru lokam pirms plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO jeb Initial Public Offering) īstenošanas ir pievienojušies vairāki jauni finanšu nozarē labi pazīstami investori, tostarp dažādu finanšu tehnoloģiju uzņēmumu līdzdibinātājs Aigars Kesenfelds un IPAS INDEXO padomes locekle Tīna Kukka, kurai ir plaša pieredze finanšu nozarē, tostarp Swedbank un Luminor Bank.

Investori ir iegādājušies akcijas no esošajiem INDEXO akcionāriem tiešos darījumos, neatkarīgi no IPO procesa.

Visos darījumos akciju pārdošanas vērtība bija 14 EUR par akciju, kas tādējādi INDEXO kopējo vērtību pirms IPO nosaka aptuveni 42 miljonu EUR apmērā.

“Jaunu, uzņēmējdarbības vidē pazīstamu un veiksmīgu investoru pievienošanās mūsu akcionāru lokam pirms IPO ir svarīgs uzticības apliecinājums uzņēmuma attīstības gaitai un iecerēm pēc IPO. Svarīgi, ka šie darījumi arī skaidri apstiprina INDEXO šī brīža novērtējumu aptuveni 42 miljonu EUR līmenī,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Visus darījumus palīdzēja īstenot finanšu un investīciju konsultāciju uzņēmums Callidus Capital. Šobrīd, pirms IPO, INDEXO ir aptuveni 50 akcionāri.

Kā ziņots iepriekš, INDEXO jūnija beigās plāno īstenot IPO, kura mērķis ir piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku papildus jau esošajai pensiju uzkrājuma pārvaldīšanai. Šī gada laikā INDEXO iesniegs pieteikumu komercbankas licences saņemšanai un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus.

IPO rezultātā INDEXO akcijas plānots kotēt Regulētajā tirgū Nasdaq Rīga biržas Baltijas oficiālajā sarakstā. Detalizēta informācija par plānoto akciju kotāciju tiks atspoguļota IPO prospektā, kas tuvākajā laikā tiks iesniegts apstiprināšanai Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Prospekts tiks publicēts pēc FKTK apstiprinājuma.

INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita, un jau teju 80 tūkstoši klientu ir uzticējuši INDEXO savu pensijas uzkrājumu, kopējam pensiju apjomam pārvaldībā sasniedzot gandrīz pusmiljardu eiro.

INDEXO 2017. gadā izveidoja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi Latvijas pensiju tirgū ieviest jaunākās pieejas aktīvu pārvaldē. INDEXO vērtības ir inovācija, darbības caurskatāmība un atklātība, kā arī spēcīgi biznesa rādītāji, kas veido pamatu nākotnes izaugsmei.

Vairāk informācijas pieejama www.indexo.lv.

 

 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit sniegtā informācija ietver vispārīgus nākotnē vērstus paziņojumus par ieceri īstenot INDEXO akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Katrs investīciju lēmums jāpieņem balstoties uz Prospektu, ko apstiprina Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Apstiprinātais Prospekts tiks publicēts INDEXO mājaslapā (www.indexo.lv) tiklīdz tas būs pieejams.