INDEXO, pensiju pārvaldes uzņēmums, kas šobrīd strādā pie jaunas bankas izveides projekta, ir izraudzījies bankas pakalpojumu tehnoloģiju platformu – Mambu, kas ir mākoņdatošanā bāzēta banku operāciju platforma, ko jau izmanto tādas labi pazīstamas finanšu institūcijas kā Raiffeisen Bank, ABN AMRO New10, N26, Western Union un citas. Mambu nodrošinās INDEXO ar galveno finanšu pakalpojumu tehnoloģiju – kontu darbību, maksājumiem, noguldījumu un aizdevumu vadības funkcionalitāti, kā arī ļaus attīstīt nākotnes pakalpojumu portfeli, jaunajai bankai izvēršot darbību arvien jaunos produktu segmentos.

Mambu ir mākoņdatošanas banku operāciju platforma ar unikālu izstrādes un dažādu komponentu savietojamības pieeju, kas bankām sniedz elastīgas attīstības iespējas ambicioziem izaugsmes plāniem. Platforma nodrošina plašas funkcionalitātes iespējas un tās elastīgie, mākoņdatošanā balstītie pakalpojumu moduļi ļaus INDEXO ātri ieviest jaunus produktus bez resursu ietilpīgiem procesiem un bez attīstības atkarības no pagātnē ieviestu tehnoloģiju ietvara.

“Radot pilnīgi jaunu banku, mums ir iespēja izvēlēties vismodernāko, elastīgāko tehnoloģiju mūsu procesiem un produktiem bez atkarības no pagātnē jau ieviestiem, vecmodīgiem risinājumiem. Mambu tehnoloģija tika izraudzīta pēc detalizēta četru šobrīd vadošo banku tehnoloģiju piegādātāju piedāvājumu izvērtēšanas, un mēs esam pārliecināti, ka šī platforma mums ļaus ieviest viegli un ērti izmantojamus, intuitīvus finanšu pakalpojumus nākotnes INDEXO bankas klientiem. Šis risinājums Latvijas banku tirgū ir unikāls, jo tas ir balstīts uz mākoņdatošanu un dod mums plašas iespējas attīstīt mūsu bankas produktu piedāvājumu nākotnē,” saka Gints Ozoliņš, INDEXO Tehnoloģiju attīstības vadītājs.

Mambu ir dibināts 2011. gadā un šobrīd tajā strādā 900 darbinieki, kas atbalsta 250 banku un citu finanšu institūciju darbību vairāk kā 65 valstīs. Mambu platformu ik dienas šobrīd izmanto vairāk kā 90 miljoni galalietotāju. Fintecor, kas ir pieredzējis IT pakalpojumu sniedzējs finanšu nozarē, palīdzēs INDEXO ar Mambu platformas ieviešanu.

“INDEXO mainīs finanšu tirgu Latvijā, padarot tradicionālos banku un kreditēšanas pakalpojumus vienkāršākus. Mūsu banku operāciju platforma nodrošina elastību un skaidrību, lai INDEXO varētu apkalpot augošu, tūkstošos mērāmu klientu loku, piedāvājot digitālus, inovatīvus pakalpojumus. Mēs ar prieku turpināsim kopīgu darbu, lai Latvijas iedzīvotājiem būtu pieejami moderni, bez liekām izmaksām veidoti un vienkārši pakalpojumi, kas veicinātu iedzīvotāju finanšu labklājību,” saka Skots Vilsons, Mambu reģionālais viceprezidents.

Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO aktīvi strādā pie jaunas komercbankas projekta un nesen iesniedza pieteikumu bankas licences saņemšanai. Tāpat INDEXO strādā pie jaundibināmās bankas pakalpojumu piedāvājuma izstrādes, IT sistēmu un risku pārvaldības modeļu izveides un citiem ar nākotnes bankas darbību saistītiem jautājumiem.

Pagājušā gada vasarā INDEXO veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R.

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

 

Par INDEXO

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 100 tūkstošiem klientu un vairāk kā 600 miljoniem eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv

 

Par Mambu

Mambu ir pasaulē vienīgā “programmatūras kā pakalpojuma” (Software-as-a-Service “SaaS”) mākoņdatošanas banku platforma. Dibināta 2011. gadā, Mambu ātri paveic faktiski jebkura veida finanšu pakalpojuma izstrādi visu izmēru bankām, aizdevējiem, finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem, mazumtirdzniecības uzņēmumiem, telekomunikāciju kompānijām un citiem. Mambu unikālā savietojamības pieeja nozīmē, ka dažādi neatkarīgi komponenti, sistēmas un savienojumu elementi var tikt apvienoti jebkādā konfigurācijā, kas nepieciešama biznesa un gala lietotāju vajadzībām. Mambu ir 900 darbinieki, kas atbalsta 250 klientus vairāk kā 65 valstīs, tostarp Western Union, Commonwealth Bank of Australia, N26, BancoEstado, OakNorth, Raiffeisen Bank, ABN AMRO, OKEO, IPF Digital un Orange Bank.

Vairāk informācija pieejama www.mambu.com