IPAS INDEXO padome ir apstiprinājusi izmaiņas IPAS INDEXO uzņēmuma vadībā – par valdes locekli iecelta Ieva Margeviča, bet valdi atstāj Iļja Arefjevs. IPAS INDEXO valdē darbu turpinās valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis un Henriks Karmo. Izmaiņas INDEXO vadības komandā palīdzēs īstenot INDEXO stratēģiskos plānus veikt akciju sākotnējo piedāvājumu (IPO) un veidot klientiem draudzīgāko banku Latvijā.  Par IPAS INDEXO meitas uzņēmuma Indexo Atklātais Pensiju Fonds AS valdes locekli iecelts Atis Rektiņš.

“Pateicos Iļjam par nozīmīgu ieguldījumu INDEXO attīstībā, divu gadu laikā teju dubultojot klientu skaitu un ieviešot inovatīvus, uz padziļinātu tirgus izpēti un tehnoloģijām balstītus risinājumus. Iļjas vadībā INDEXO uzkrāja vērtīgas zināšanas par robotizācijas iespēju izmantošanu finansēs, sagatavojot uzņēmumu nākamajam attīstības posmam,” saka Valdis Vancovičs, IPAS INDEXO Padomes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

“Man ir patiess prieks, ka divu gadu laikā ir izdevies ievērojami stiprināt INDEXO pozīcijas pensiju pārvaldīšanas tirgū Latvijā, kā arī palīdzēt sagatavot vienu no Baltijas reģiona perspektīvākajiem finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem akciju kotācijai biržā. Tādēļ ir pienācis brīdis atvērt jaunu lappusi gan INDEXO attīstībā, gan manā profesionālajā dzīvē,” saka INDEXO valdes loceklis un izpilddirektors Iļja Arefjevs.

Ievas Margevičas pārraudzībā IPAS INDEXO ir zīmola un mārketinga aktivitātes, publiskā komunikācija, klientu atbalsts un pieredze, kā arī pēc uzņēmuma kotācijas biržā būs investoru attiecības. Iepriekš Ieva ir strādājusi energokompānijas Eesti Energia meitas uzņēmumā Enefit, pārraugot uzņēmuma biznesa un privātpersonu segmenta mārketinga un uzņēmuma komunikācijas aktivitātes, palīdzot veicināt konkurenci pasīvā tirgū. Tāpat Ieva ir guvusi starptautisku pieredzi jaunu produktu popularizēšanā un jaunu klientu segmentu apgūšanā, klientu pieredzes definēšanā un ieviešanā. Ievai ir augstākā izglītība Finanšu inženierijā un maģistra grāds uzņēmējdarbībā un vadībā.

IPAS INDEXO meitas uzņēmumā Indexo Atklātais Pensiju Fonds AS, kas nodarbojas ar pensiju 3. līmeņa pārvaldīšanu Latvijā valdes locekļa vietā stājas Atis Rektiņš. Atis INDEXO komandai pievienojās pirms trīs gadiem un atbild par biznesa un datu analītiku, procesu un sistēmu uzlabojumu izstrādāšanu un ieviešanu. Pirms tam Atis strādājis Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā Briselē. Atim ir dabaszinātņu maģistra grāds hidroinformātikā, kā arī augstākā izglītība finansēs.

Ievas Margevičas un Ata Rektiņa kandidatūras INDEXO uzņēmumu valdes pozīcijām ir saskaņotas ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK).

Izmaiņas uzņēmuma vadībā ir iesniegtas reģistrācijai Uzņēmumu reģistrā.

Kā ziņots iepriekš, INDEXO šī gada otrā ceturkšņa beigās plāno īstenot IPO, kura mērķis ir piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku papildus jau esošajai pensiju uzkrājuma pārvaldīšanai. Šī gada laikā INDEXO iesniegs pieteikumu komercbankas licences saņemšanai.

Plānots, ka pēc IPO INDEXO akcijas tiks kotētas Regulētajā tirgū Nasdaq Rīga biržas Baltijas oficiālajā sarakstā. Detalizēta informācija par plānoto akciju kotāciju tiks atspoguļota IPO prospektā, kas tuvākajā laikā tiks iesniegts apstiprināšanai FKTK.

INDEXO 2017. gadā izveidoja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi Latvijas pensiju tirgū ieviest jaunākās pieejas aktīvu pārvaldē. INDEXO vērtības ir inovācija, darbības caurskatāmība un atklātība, kā arī spēcīgi biznesa rādītāji, kas veido pamatu nākotnes izaugsmei.

Vairāk informācijas pieejama www.indexo.lv.

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit sniegtā informācija ietver vispārīgus nākotnē vērstus paziņojumus par ieceri īstenot INDEXO akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Katrs investīciju lēmums jāpieņem balstoties uz Prospektu, ko apstiprina Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Apstiprinātais Prospekts tiks publicēts INDEXO mājaslapā (www.indexo.lv) tiklīdz tas būs pieejams.