Straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) pagājušo gadu noslēdzis ar 220,7 tūkstošu eiro peļņu pretēji 10,7 tūkstošu zaudējumiem 2020. gadā. INDEXO pensiju plānu dalībnieku skaits 2021. gadā pieauga par 33%, sasniedzot 64,8 tūkstošus. Uzņēmuma pārvaldīto aktīvu vērtība pagājušā gada beigās sasniedza 468 miljonus eiro, pieaugot par 190 miljoniem, kas ir 67% izaugsme gada laikā.

2021. gadā INDEXO bija straujāk augošais Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs pēc jaunu klientu skaita. Pagājušā gada sākumā INDEXO pārvaldīja 5,5% no visiem Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļiem, bet gada noslēgumā šī tirgus daļa bija pieaugusi līdz 7,7%.

“Esam gandarīti par vēl vienu gadu ar lielisku izaugsmi INDEXO pārvaldīto aktīvu un klientu skaita ziņā. INDEXO prioritāte joprojām ir attīstība. Šī gada lielākais mērķis ir INDEXO sākotnējā akciju piedāvājuma (IPO) īstenošana un jaunas bankas dibināšana. Papildus tam joprojām turpinām jaunu pensiju plānu dalībnieku piesaisti. Salīdzinot ar 2020. gadu, pērn vairāk kā divkārt palielinājām ieguldījumus jaunu klientu piesaistē. Mūsu mērķis šobrīd nav tūlītēja peļņa, bet gan uzņēmuma vērtība ilgtermiņā un šogad turpināsim veikt apjomīgas investīcijas tirgus daļas palielināšanā,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Savukārt, INDEXO meitas uzņēmums AS INDEXO Atklātais Pensiju Fonds (turpmāk – INDEXO APF) pagājušā gada pavasarī Latvijā ieviesa inovatīvus 3. pensiju līmeņa plānus, attīstībā un klientu piesaistē gada laikā ieguldot vairāk kā 200 tūkstošus eiro. INDEXO grupas, kas ietver arī INDEXO APF, konsolidētā peļņa bija 8,91 tūkstoši eiro.

“Pērn sākām piedāvāt arī zemu izmaksu, pasīvās pārvaldības 3. pensiju līmeņa plānus, kuri ļauj katram klientam izvēlēties optimālu ieguldījumu sadalījumu starp akcijām un obligācijām, regulāri aktualizējot šo sadalījumu atbilstoši klienta vecumam. Tāpat arī turpinājām strādāt pie netiešo aktīvu pārvaldīšanas izmaksu samazināšanas,” stāsta V. Siksnis.

Kā ziņots iepriekš, INDEXO šī gada otrā ceturkšņa beigās plāno īstenot IPO, kura mērķis ir piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku papildus jau esošajai pensiju uzkrājuma pārvaldīšanai. Šī gada laikā INDEXO iesniegs pieteikumu komercbankas licences saņemšanai un cer līdz gada beigām saņemt licenci, lai drīz pēc tam pakāpeniski sāktu ieviest bankas pakalpojumus.

Pēc IPO INDEXO akcijas plānots kotēt Regulētajā tirgū Nasdaq Rīga biržas Baltijas oficiālajā sarakstā. Detalizēta informācija par plānoto akciju kotāciju tiks atspoguļota IPO prospektā, kas tuvāko mēnešu laikā tiks iesniegts apstiprināšanai Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Vairāk informācijas pieejama: https://indexo.lv/investoriem