Nasdaq paziņo par Latvijas pensiju pārvaldes uzņēmuma INDEXO (biržas tirdzniecības kods: IDX1R) akciju iekļaušanu Baltijas Oficiālajā sarakstā no 15. jūlija.

INDEXO akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma (IPO), kura rezultātā uzņēmums piesaistīja 7,49 milj. eiro. IPO ietvaros investori izteica vēlmi iegādāties akcijas 9,99 miljonu eiro apmērā, tādējādi pieprasījumam pēc akcijām pārsniedzot piedāvājumu par 2,5 miljoniem eiro. Kopumā IPO piedalījās 3 562 investori.

“Sveicam INDEXO ar veiksmīgo kapitāla piesaisti! INDEXO ir ambiciozi mērķi. Tos, kā apliecina IPO rezultāti, atbalsta arī investori, kuri tagad ir kļuvuši par uzņēmuma līdzīpašniekiem. Arī mēs būsim pagodināti atbalstīt uzņēmuma tālāko izaugsmi. Vēlam INDEXO panākumus biržas uzņēmuma statusā,” pauda Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

“INDEXO IPO mērķis bija piesaistīt kapitālu jaunas bankas veidošanai un ievērojamais akciju pieprasījums no vairākiem tūkstošiem cilvēku apliecina atbalstu mūsu iecerei. INDEXO nākotnes bankas plānu pamatā ir mērķis panākt dinamisku finanšu vērtības apriti,  kuras centrā ir Latvija, proti, mēs veidojam finanšu institūciju, kuras kapitālu ir ieguldījuši vietējie investori un šis kapitāls tālāk tiek izmantots vietējās ekonomikas attīstībai, radot vērtību gan uzņēmējiem, gan sabiedrībai, gan INDEXO akcionāriem.  Kotācija biržā ir šīs vērtības aprites kritiska sastāvdaļa, lai investoriem nodrošinātu likviditāti un vēstītu par caurskatāmu, modernu uzņēmuma pārvaldību,” akcentēja Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Informācija INDEXO investoriem: Investoriem – Indexo