indexo saņem 3. pensiju līmeņa licenci

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izsniegusi INDEXO privātā pensiju fonda jeb pensiju 3. līmeņa darbības licenci.

INDEXO jau tuvākajā laikā plāno piedāvāt konceptuāli jaunus un inovatīvus pensiju 3. līmeņa plānus.

“Mēs piedāvāsim klientiem vēl nebijušu pieeju un mūsdienīgu pensiju 3.līmeņa produktu. Līdz šim uzsvars tika tradicionāli likts uz nodokļu atvieglojumiem. Tas, ka valsts atmaksā klientam nodokļus, ļāva no klientiem prasīt nesamērīgi augstas komisijas maksas, kas varēja pārsniegt pat 2% gadā. Papildus vēl tiek ieturētas slēptās komisijas. Rezultāts ir likumsakarīgs – ļoti zema atdeve, kas ilgtermiņā svārstās tikai ap 3% gadā.” stāsta Iļja Arefjevs, INDEXO valdes loceklis.

Otrā būtiskā nepilnība ir tas, ka vairāk nekā puse pensiju 3. līmeņa līdzekļu ir ieguldīti konservatīvajās stratēģijās, kas veic ieguldījumus akcijās līdz 25%.

“Šīs stratēģijas ir maz piemērotas cilvēkiem, kuri plāno kapitālu izņemt pēc desmit gadiem vai vēlāk – tās praktiski nolemj klientus zemai investīciju atdevei. Dati liecina, ka palielinot akciju īpatsvaru par 25%, sagaidāmais ienesīgums pieaug par 1% gadā,” sacīja Arefjevs.

INDEXO plāno piedāvāt klienta vecumam piemērotu risinājumu ar mērķi nodrošināt klientus ar optimālu riska un peļņas līdzsvaru. Savus pensiju 3. līmeņa plānus INDEXO plāno ieviest šī gada pirmajā ceturksnī.

Kopš dibināšanas 2017. gadā INDEXO ietur stabilu pozīciju kā straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā gan pēc klientu skaita, gan pēc pārvaldītā līdzekļu apjoma. Šobrīd jau vairāk kā 48 tūkstoši klientu uztic INDEXO vairāk nekā 280 milj. EUR.

INDEXO projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 veiksmīgi un sabiedrībā zināmi Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, Svens Dinsdorfs (ELKO), Valdis Vancovičs (Tele2), ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš, un daudzi citi.



INDEXO piedāvā pirmos modernos, zemu izmaksu 2. pensiju līmeņa ieguldījumu plānus Latvijā. Mūsu pamatvērtības ir zemas izmaksas, caurspīdība un cīņa par labāku finanšu vidi. Lai iepazītos ar INDEXO ieguldījumu plāniem, paviesojies mūsu pamatlapā! INDEXO – sakārtosim Latvijas finanšu vidi kopā!