Pensiju pārvaldītājs IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) šī gada janvārī pēc pensiju 2. līmeņa pārvaldīto aktīvu vērtības ir apsteidzis vienu no Latvijas plaša patēriņa pakalpojumu bankām – Luminor banku. 24. janvārī INDEXO pensiju 2. līmeņa plānu pārvaldīto ieguldījumu tirgus vērtība bija 604,8 miljoni eiro, kamēr Luminor bankai – 603,8 miljoni eiro

 2022. gada sākumā Luminor banka vēl apsteidza INDEXO par aptuveni 200 miljoniem eiro, bet strauja jaunu klientu piesaiste pēdējo 12 mēnešu laikā ir ļāvusi INDEXO sasniegt Latvijas lielo plaša patēriņa banku darbības apjomus pensiju pārvaldībā.

“INDEXO nedaudz vairāk kā piecu gadu laikā ar inovatīvu, pasaules tirgus indeksiem piesaistītu ieguldījumu pārvaldes pieeju, ir sasniedzis Latvijas lielo plaša patēriņa pakalpojumu banku aktīvu pārvaldīšanas līmeni, turklāt to esam izdarījuši bez banku tirdzniecības kanāliem un mūsu straujā izaugsme turpinās. Mēs neesam mainījuši savas vērtības un turpināsim veicināt konkurenci, lai Latvijas iedzīvotājiem nodrošinātu labākus finanšu pakalpojumus,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem. 

Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO aktīvi strādā pie jaunas komercbankas projekta un nesen iesniedza pieteikumu bankas licences saņemšanai. Tāpat INDEXO strādā pie jaundibināmās bankas pakalpojumu piedāvājuma izstrādes, IT sistēmu un risku pārvaldības modeļu izveides un citiem ar nākotnes bankas darbību saistītiem jautājumiem. 

Pagājušā gada vasarā INDEXO veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R. 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.  

Informācija INDEXO investoriem: Investoriem – Indexo