Rakstu ar labām ziņām mūsu klientiem – ieguldījumu pārvaldes sabiedrība INDEXO ir palielinājusi pamatkapitālu līdz 3 miljoniem eiro.

banknote 1396351 1920

Ko tas nozīmē?

Esošie akcionāri un jauni investori ir ieguldījuši INDEXO vairāk nekā astoņus simtus tūkstošu eiro papildu naudas, lai izpildītu likuma prasības un dotu mums papildu “degvielu” turpmākai izaugsmei.

Vai pamatkapitāla apjoms ietekmē pensiju plānu drošību?

Trīs miljoni eiro ir augstākā kapitāla prasība, kas ir paredzēta Valsts fondēto pensiju likumā. Attiecīgi šobrīd INDEXO pamatkapitāls ir vienlīdzīgā līmenī ar lielāko banku pensiju pārvaldītājiem.

Tajā pašā laikā jānorāda, ka pamatkapitāls būtiski pensiju plānu drošību neietekmē, jo 2. pensiju līmenis jau tā ir ārkārtīgi drošs pēc savas uzbūves. Ieguldītāju līdzekļi glabājas šķirti no pārvaldītāja un no turētājbankas un ir drošībā neatkarīgi no pārvaldītāja finansiālās situācijas. Šī likumiskā aizsardzība ir daudzkārt pārbaudīta praksē – ne Parex, ne Krājbankas, ne kādos citos gadījumos 2. pensiju līmeņa dalībnieki nav zaudējuši ne centa. Tādēļ praksē var teikt, ka visi pensiju pārvaldītāji ir vienlīdz droši neatkarīgi no pamatkapitāla apjoma.

Vairāk par 2. pensiju līmeņa drošību vari uzzināt šeit:

Tad kāpēc investīcijas bija nepieciešamas?

Valsts fondēto pensiju likums formāli nosaka: ieguldījumu pārvaldes sabiedrībai, kas pārvalda aktīvus 200 miljonu eiro vērtībā un vairāk, nepieciešams pamatkapitāls vismaz 3 miljonu eiro apmērā. Tā kā INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā, esam šo aktīvu apjomu sasnieguši ļoti ātrā laikā – vien 2.5 gados kopš darbības uzsākšanas. Sakām paldies mūsu klientiem par uzticēšanos INDEXO!

Mūsuprāt pēc saimnieciskās būtības tik liels kapitāla apjoms pensiju pārvaldīšanai nav nepieciešams. Igaunijā kapitāla prasība ir tikai viens miljons eiro. Iespējams, nākotnē šo likuma normu būtu vērts pārskatīt arī Latvijā.

Tomēr mūsu klienti būs ieguvēji no mūsu piesaistītajām investīcijām. Ar šādu spēcīgu investoru atbalstu varēsim ne tikai turpināt cīnīties par labāku 2. pensiju līmeni, bet ieviest citus finanšu pakalpojumus un ieguldīt ilgtermiņa iniciatīvās, kas aktivizēs Latvijas finanšu nozari!

Pirmā būtiskā ilgtermiņa iniciatīva – celt finanšu pratību!

Viena no galvenajām ilgtermiņa iniciatīvām, kurā ieguldām līdzekļus, ir Latvijas sabiedrības finanšu pratības celšana. Jo gudrāki kļūstam par naudu un ieguldīšanu, jo izdevīgāk mums visiem. Tādēļ veidojam finanšu pratības video un seminārus:

  • Bezmaksas video kurss INDEXO Akadēmija apkopo pamata zināšanas par ieguldīšanām, kuras nepieciešamas katram;
  • Bezmaksas seminārs “Pensijas nebūs! Mīts vai realitāte?” grauj mītus par pensiju un palīdz uzņēmumu darbiniekiem sakārtot savas personīgās finanses.

Pēdējo mēnešu laikā tieši mūsu bezmaksas semināri par pensiju sistēmu gūst arvien lielāku atsaucību Latvijas uzņēmumu vidū. Lai pieteiktu semināru savā uzņēmumā, raksti uz [email protected]!

Minimālā prasība semināra dalībnieku skaitam: 15 darbinieki.