“Uztaisiet jūs arī 3. pensiju līmeni, lai vairs nav tā, ka ieguldu tikai nodokļu atmaksas dēļ!”

Šos vārdus mums teica kāds atbalstītājs INDEXO atklāšanas pasākumā 2017. gadā. Mēs tos ņēmām pie sirds.

Mēs zinājām, ka INDEXO 3. pensiju līmenim ir jārisina 3. pensiju līmeņa fundamentālās problēmas, ko ieskicējām iepriekšējos rakstos. Jānodrošina:

  • zemas izmaksas,
  • klienta vecumam piemērots portfelis,
  • efektīvs ieguldījums indeksu fondos.

Tomēr tēmējām vēl augstāk – izveidot ne tikai izdevīgu 3. pensiju līmeni, bet vispār izdevīgāko veidu, kā Latvijas iedzīvotājiem ieguldīt ilgtermiņam.

Ceļš nebija viegls. Šodien esam gatavi dalīties ar rezultātu!

indexo 3. pensiju līmenis ir klāt

 

Iedvesmojāmies no robotiem.

Pasaulē jau desmit gadus uzvaras gājienā iet tā saucamās “robo investēšanas” platformas, kas apvieno maksimālu fleksibilitāti ar maksimālu ērtību. Tu vari kontrolēt portfeli niansēs vai arī pilnībā uzticēties sistēmai, kas automātiski pārvalda tavus ieguldījumus.

Vecā, “ierūsējusī” 3. pensiju līmeņa prakse ir piedāvāt divas vai trīs fiksētas iespējas – piemēram, ieguldīt akcijās 100 %, 60 % vai 25 % – un viss. Visiem klientiem viens šablons, der vai neder, citas izvēles nav.

Mēs ieviešam 3. pensiju līmenī divus jaunu risinājumus – automātiskais un manuālais kapitāla sadalījums.

Automātiskais kapitāla sadalījums – atstāj ieguldīšanu sistēmas rokās.

Lielākā daļa mūsu klientu ir jaudīgi profesionāļi, kuri ir aizņemti savā pamatdarbā un nevēlas veltīt daudz laika savu ieguldījumu pārvaldīšanai. Tiem mēs piedāvājam Automātisko kapitāla sadalījumu.

Norādi portālā vēlamo pensijas vecumu, sākot no 55 gadiem. Tad sistēma laika gaitā sekos, lai tavs ieguldījums tiktu optimāli sadalīts starp akciju un obligāciju tirgiem, līdzsvarojot peļņas potenciālu un svārstību risku atbilstoši tavam vecumam.

Tas ir ērtākais iespējamais veids, kā krāt nākotnei!

Manuālais kapitāla sadalījums – iespēja ieguldīt precīzi atbilstoši tavām vēlmēm.

Ja nevēlies, lai INDEXO sistēma sadala ieguldījumus tavā vietā, izvēlies Manuālo kapitāla sadalījumu. Tad tu pats noteiksi, kādu portfeļa daļu ieguldīt akcijās. Kaut vai 1 % vai 98 %.

Ja ieguldīšanas lietās orientējies, šī pieeja tev dos maksimālu fleksibilitāti, kāda Latvijas pensiju tirgū vēl nekad nav bijusi iespējama!

Ieguldīšanas dzinējs – indeksu fondi.

INDEXO 3. pensiju līmeņa plāni ieguldīs pasaules lielākajos, efektīvākajos zemu izmaksu indeksu fondos. Caur INDEXO tu ieguldīsi savu naudu pasaules ekonomikā.

Ieviešot indeksu pensiju plānus, risināsim fundamentālo 3. pensiju līmeņa problēmu – neefektīvo “aktīvo pārvaldīšanu”, ko apskatījām iepriekšējā rakstā. Tieši indeksu fondus ieguldītājiem silti iesaka virkne Nobela prēmijas ekonomikā laureātu.

Zemas izmaksas – turīgāks klients!

Ilgus gadus 3. pensiju līmeņa komisijas bija ārkārtīgi augstas. Līdz ar INDEXO aktivitātēm beidzot ir sākusies cenu kustība, taču cenu konkurenci nepieciešams turpināt.

Tādēļ INDEXO 3. pensiju līmeņa komisija ir neredzēti zema: tikai 0,65 % gadā. (autora piezīme: aktuālā komisijas maksas 2024. gadā ir 0,62%)

Šī komisija ietver gan pensiju fonda administrēšanas, gan ieguldījumu pārvaldīšanas, gan turētājbankas komisiju. Citas izmaksas no klienta netiks ieturētas (mēs no saviem līdzekļiem segsim FKTK finansēšanas izmaksas, kas dažu citu fondu gadījumā tiek ieturētas no klientu iemaksām).

Turklāt šī zemā komisija nodrošinās tev risinājumu, kas ir ievērojami modernāks un ērtāks par tirgū esošajām alternatīvām.

Mūsu prioritāte – maksimāla vērtība klientam. 

Mūsu pašmērķis nav vienmēr būt pašiem lētākajiem, bet gan veidot ilgtspējīgu 3. pensiju līmeņa risinājumu, kas nodrošina lielisku vērtību par katru samaksāto eiro:

  • efektīvi ieguldījumi, kas atbilst pasaules labākajai praksei;
  • ērti, automatizēti un viegli saprotami rīki;
  • treniņš un atbalsts, kur nepieciešams;
  • tehnoloģiskas inovācijas un jaunas izvēles iespējas klientiem.

Kā arī turpināsim cīnīties par pensiju sistēmas likumdošanas turpmāku pilnveidošanu klientu labā!

Nodokļu atmaksa vairs nav izšķirošais faktors. . .

Jā, arī INDEXO 3. pensiju līmenis nodrošinās klientiem iespēju no valsts gūt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu*. Nosūtīsim informāciju VID, kas automātiski parādīsies gada deklarācijā un ļaus tev gūt nodokļu atmaksu attiecībā uz iemaksāto summu.

Taču ļoti ceram, ka INDEXO klientiem nodokļu atmaksa vairs nebūs galvenais motivators. Tā būs vairāk kā tāds patīkams bonuss.

Jo INDEXO 3. pensiju līmenis ir ērts, moderns un izdevīgs veids, kā ieguldīt pasaules finanšu tirgos. Tas būs izdevīgs arī tad, ja iemaksāsi vairāk par summu, no kuras vari saņemt nodokļu atmaksu. Veic pārskaitījumu uz savu kontu un Tava nauda sāks strādāt finanšu tirgos vienas darba dienas laikā!

Tas brīdis ir klāt!

Ilgi gaidītais INDEXO 3. pensiju līmenis ver savas durvis.

Noskaties īsu video un uzzini, kā dažu minūšu laikā attālināti pieteikties INDEXO 3. pensiju līmenim.

Pievienojies mums – atklāj, cik ērti tagad vari ieguldīt savai nākotnei!

Lietderīgas saites

Spied šeit, lai pievienotos INDEXO 3. pensiju līmenim!

INDEXO 3. pensiju līmeņa mājaslapa

“INDEXO Akciju plāns” dokumenti

“INDEXO Obligāciju plāns” dokumenti

Ja vēl neesi paspējis – spied šeit, lai pievienotos INDEXO 2. pensiju līmenim!

Pēdējais lūgums – pastāsti par INDEXO 3. pensiju līmeni arī draugiem!

Tikai visi kopā mēs varēsim uzlabot Latvijas finanšu vidi!


* Nodokļu atmaksa pieejama, ja ieguldi līdz 10 % no bruto algas, bet ne vairāk kā 4000 eiro gadā. Ņem vērā, ka summas ierobežojums attiecas uz visām 3. pensiju līmeņa un uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas iemaksām kopā.


Tehniskais pielikums – kā automātiskais un manuālais kapitāla sadalījums strādās praksē?

3. pensiju līmenī iespējams ieguldīt tikai, izmantojot konkrētus pensiju plānus. Tādēļ mēs nodrošinām divus pensiju plānus:

  • INDEXO Akciju plāns, kas līdz 100 % aktīvu iegulda attīstīto valstu akciju tirgū;
  • INDEXO Obligāciju plāns, kas līdz 100 % aktīvu iegulda pamatā Eiropas investīcīju kategorijas obligāciju tirgū.

Kad veiksi iemaksas un izmaksas, sistēma sadalīs tās starp pensiju plāniem, lai rezultāts pēc iespējas atbilstu izvēlētajam kapitāla sadalījumam.

Reizi ceturksnī sistēma pārskatīs sadalījumu. Ja tas būs novirzījies par vairāk nekā pieciem procentpunktiem – kas gaidāms samērā reti – saņemsi ziņojumu e-pastā ar lūgumu apstiprināt portfeļa līdzsvarošanu. Tādējādi tu vienmēr saglabāsi kontroli pār savu portfeli!