Pateicoties pozitīvajiem grozījumiem Valsts fondēto pensiju likumā, ar 1. oktobri tiks ievērojami efektivizēta INDEXO 2. pensiju līmeņa plānu darbība.

100

Pirmām kārtām, ieguldījumi uzņēmumu akcijās varēs veidot līdz pat 100% no pensiju plāna INDEXO Jauda 16-50 aktīviem. Paredzams, ka papildus ieguldījumi akcijās varētu palielināt gaidāmo ilgtermiņa ienesīgumu par aptuveni 1% gadā. Ņemot vērā salikto procentu likumu, šodien iemaksāts viens eiro pēc trīsdesmit gadiem pieaugs par papildus 35 centiem. Tas ir ļoti būtisks pieaugums ilgtermiņa krājējiem. Tanī pat laikā svarīgi atcerēties, ka vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzvērtīgu ienesīgumu nākotnē.

Vienā indeksu fondā varēs ieguldīt līdz 25% no plāna aktīviem

Otrām kārtām, INDEXO plāno efektivizēt visus savā pārvaldīšanā esošos 2.pensiju līmeņa plānu portfeļus, turpmāk vienā indeksu ieguldījumu fondā ieguldot līdz pat 25% no pensiju plāna aktīviem. Tas ļaus izvēlēties pasaules lielākos indeksu fondus ar zemākajām izmaksām.Tieši indeksu fondi jau gadu desmitiem visā pasaulē ir ilgtermiņa ieguldītāja labākais draugs, jo tie ļauj ar viena instrumenta palīdzību vienlaicīgi ieguldīt simtiem vai tūkstošiem dažādu vērtspapīru, lieliski pārvaldot ieguldīšanas riskus un vienlaicīgi saglabājot zemas izmaksas. Sagaidāms, ka šīs izmaiņas varētu samazināt netiešās ieguldīšanas izmaksas par 0,1% gadā.

Pensiju plānu svarīgi izvēlēties atbilstoši savam vecumam

INDEXO piedāvā trīs 2. pensiju līmeņa plānus:

  1. INDEXO Jauda 16-50
  2. INDEXO Izaugsme 47-57
  3. INDEXO Konservatīvais 55+

Plāna nosaukuma beigās ir norādīta ieteicamā klientu vecuma grupa, kurai šis plāns ir piemērots. Pensiju plāns INDEXO Jauda 16-50 ir domāts maksimāli plašai klientu grupai (vecumā no 16 līdz 50 gadiem). Tanī pat laikā aicinām rūpīgi apsvērt iespēju ne vēlāk kā 15 gadus pirms pensionēšanās pāriet no pensiju plāna Jauda 16-50 uz konservatīvāku plānu Izaugsme 47-57. Tāpat vēl straujāk tuvojoties pensionēšanās brīdim, ne vēlāk kā 57 gadu vecumā ieteicams apsvērt iespēju pārcelt savu 2. pensiju līmeņa kapitālu uz plānu INDEXO Konservatīvais 55+. Šis plāns neveic ieguldījumus uzņēmumu akcijās un pasargā klientu no lielām svārstībām dažus gadus pirms došanās pensijā.      

Vēlreiz paldies atbalstītājiem!

INDEXO izsaka atzinību gan Labklājības Ministrijai, kas izstrādāja sākotnējo likumprojektu, gan Finanšu Ministrijai, kas nāca ar vērtīgiem priekšlikumiem, gan likumdevējiem par rūpīgo darbu pie likuma grozījumiem un iniciatīvu uzlabot to saturu. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija M. Bondara vadībā, un it īpaši tās Finanšu sektora uzraudzības apakškomisija G. Eglīša vadībā, iedziļinājās sarežģītajās 2. pensiju līmeņa niansēs, rūpīgi izvērtēja ieguldītāju intereses un veiksmīgi noveda likuma grozījumus līdz realitātei.

INDEXO komanda