Vairāk nekā 18 tūkstoši klientu uzticējuši INDEXO 100 miljonus savas pensiju naudas! Pateicoties jūsu atbalstam, esam straujāk augošais pensiju pārvaldītājs tirgū.

Esam īpaši gandarīti, jo arvien vairāk klientu mūs izvēlas ne tikai izdevīgo pensiju plānu dēļ, bet arī tādēļ, ka izcīnām pozitīvas pārmaiņas finanšu tirgū – esam panākuši reālu konkurenci pensiju nozarē, izcīnījuši 2. pensiju līmeņa mantojamību un “iekustinājuši” daudzas citas svarīgas pārmaiņas.

indexo sasniedz 100 miljonus

Neliksim klientiem gaidīt 14 gadus.  

Mūsu ieņēmumi ir daudz reizes mazāki nekā banku pārvaldītāju gadījumā. Tomēr neliksim klientiem gaidīt zemākas komisijas 14 gadus, kā pirms INDEXO to darīja bankas.

Augot pārvaldītajiem aktīviem, soli pa solim mazinām pensiju plānu komisijas. Sasniedzot pārvaldītos aktīvus 100 miljonu apmērā, samazinām komisijas jau otro reizi gada laikā.

Līdz ar 2019. gada 28. martu – pirmo dienu, kurā sasniedzām 100 miljonu robežu – INDEXO pensiju plānu komisijas ir šādas:

  • INDEXO Jauda 16–50: 0,55 % gadā
  • INDEXO Izaugsme 47–57: 0,55 % gadā
  • INDEXO Konservatīvais 55+: 0,47 % gadā
  • Mainīgo komisiju INDEXO neietur.

Šobrīd pensiju plānu rezultāti ir labi – bet tie jāvērtē ilgtermiņā.

Esam saņēmuši  jautājumus: kādēļ šobrīd INDEXO aktīvie pensiju plāni uzrāda izteikti labāku ienesīgumu nekā daudzi citi tirgū pieejamie pensiju plāni?

Patiesi, apskatot manapensija.lv datus (08.04.2019), redzam, ka INDEXO aktīvie pensiju plāni uzrāda vienus no augstākajiem gada ienesīgumiem tirgū. Turklāt, ja 2018. gada beigās visu pārvaldītāju rezultāti bija negatīvi, šobrīd praktiski visi strādā ar peļņu.

Augsts ienesīgums – tas, protams, ir patīkami. Tomēr vēlreiz uzsveram, ka pensiju tirgū īstermiņa rezultāti (daži gadi) nozīmē ļoti maz. Pensiju plānu darbība jāvērtē ilgtermiņā (7-10+ gadi).

Saprātīgs ieguldītājs apzinās, ka īstermiņa svārstībām nedrīkst pievērst daudz uzmanības.

Īstermiņa rezultāti jebkurā brīdī var mainīties. Šodien tirgus kāpj, rīt tas var atkal krist, parīt atkal kāpt.

INDEXO klientiem piedāvājam nevis īstermiņa peļņu, bet kvalitatīvu ilgtermiņa ieguldījumu. Tas balstīts uz pierādītiem ieguldīšanas principiem:

  • Zemas izmaksas un caurspīdība
  • Pasīvā līdzekļu pārvaldīšana
  • Diversifikācija (riska sadalījums pa daudz ieguldījumiem visā pasaulē)
  • Ieguldījums reālos, pelnošos uzņēmumos visā pasaulē

Īstermiņā tirgus kāps un kritīs. Klients, kurš saglabās mieru un uzticēsies sistēmai, ilgtermiņā gandrīz noteikti pelnīs labi!

Pastāsti saviem draugiem, radiem un paziņām par INDEXO

Jo raitāk augsim, jo drīzāk varēsim atkal uzlabot INDEXO pensiju plānu nosacījumus!

Ko vēl vari gaidīt no INDEXO 2019. gadā?

  • Turpināsim rūpīgi pārvaldīt tavu pensijas uzkrājumu, konsekventi pieturoties pie augstāk aprakstītajiem principiem
  • Turpināsim cīņu par pozitīvām pārmaiņām finanšu nozarē
  • Piedāvāsim mūsu atbalstītājiem bezmaksas finanšu apmācības programmu – video sēriju “INDEXO Akadēmija”!

Ja tev ir kādi jautājumi par to, kas notiek ar tavu naudu – vai arī, ja vēlies mums ieteikt, kā strādāt labāk – droši atstāj komentāru vai raksti uz [email protected]!


INDEXO piedāvā pirmos modernos, zemu izmaksu pensiju plānus Latvijā. Mūsu pamatvērtības ir zemas izmaksas, caurspīdība un cīņa par labāku finanšu vidi. Lai iepazītos ar INDEXO pensiju plāniem, paviesojies mūsu pamatlapā!