Izsniegta Latvijā pirmā jaunas kredītiestādes licence pēc iestāšanās Eirozonā

Izsniegta Latvijā pirmā jaunas kredītiestādes licence pēc iestāšanās Eirozonā
INDEXO Komanda
16.05.2024

Eiropas Centrālā banka ir pieņēmusi lēmumu izsniegt kredītiestādes jeb bankas darbības licenci IPAS Indexo meitas sabiedrībai IDX1R AS, kas pēc licences saņemšanas tiks pārsaukta par AS INDEXO Banku. Plānots, ka jaunā banka darbību uzsāks jau šovasar, bet precīzs datums tiks paziņots tuvāko mēnešu laikā. INDEXO Bankas pakalpojumi sākumā tiks piedāvāti privātpersonām, bet pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti nedaudz vēlāk – 6 līdz 9 mēnešu laikā pēc darbības uzsākšanas.  

INDEXO Bankai izsniegtā kredītiestādes licence ir pirmā, kas izsniegta Latvijā kopš 2011. gada un tā ir pirmā bankas licence Latvijā, kas izsniegta pēc Latvijas pievienošanās Eirozonai un kuras izsniegšanā ir iesaistīta Eiropas Centrālā banka.

“Bankas licences saņemšana ir būtisks solis – tas ir kā nokārtot eksāmenu, kuram esam gatavojušies pēdējos divus gadus. Licencēšanas process bija sarežģīts, jo tas bija pirmais pēc Latvijas iestāšanās Eirozonā, un attiecīgi gala lēmumu pieņēma Eiropas Centrālā banka. Paldies Latvijas Bankas speciālistiem par iedziļināšanos visās procesa niansēs un konsultācijām, bez tā pozitīvu rezultātu sasniegt nebūtu bijis iespējams.

Taču svarīgākais darbs sāksies tikai tagad, ieviešot praksē bankas pakalpojumus un uzrunājot mūsu nākotnes klientus. Tehniskā gatavības pakāpe ir ļoti augsta – sākot no mobilās lietotnes un jaunajiem bankas produktiem līdz maksājumu, tehnoloģiju un klientu apkalpošanas infrastruktūrai. Tagad nekavējoties uzsāksim pakalpojumu pilotēšanu šaurā klientu lokā, kas nebija iespējama bez licences. Ceram, ka jau šovasar INDEXO Banka uzsāks pilnvērtīgu darbu,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

INDEXO Banka Latvijas finanšu tirgū pozitīvi atšķirsies ar pakalpojumu lietojamības ērtību un inovatīviem produktiem, kas piedāvās jaunas iespējas un izdevīgākus nosacījumus klientiem. Jaunās INDEXO Bankas pakalpojumu centrālais vadības rīks būs mūsdienīga mobilā lietotne, bet vienīgais bankas klientu apkalpošanas centrs atradīsies biroju kompleksā Verde Rīgā. Tur atradīsies arī bankas centrālais birojs.

Vairāk par INDEXO Bankas darbības detaļām tiks paziņots tuvāko mēnešu laikā.

Komentāri

  • Ļoti, ļoti gaidu!!!
    Un man ir klusa cerība, ka šī banka atšķirsies ar cilvēcīgu attieksmi pret klientiem.
    Tikko pati piedzīvoju šoku, sabojātas brīvdienas un nokavētu darbu pirmdienā- paliku Sāremā dienu ilgāk nekā bija plānots un nokavēju darbu, jo pēc piektdienas sarunas ar Swedbank darbinieci Baibu (bez jebkādas personas identifikācijas- tikpat labi no mana telefona varēja atbildēt Tante Maša), kurā sanāca reāla nesaprašanās par kredīta maksājumiem, piektdienas 14:22 tika nobloķēti VISI mani līdzekļi kontā (ap 300 EUR, kaut nesaprašanās bija par 50 EUR, pie tam starpība bija izveidojusies 3,5 gadu laikā!) atstājot pieejamus 30 EUR un galvenais, par to nekādā veidā nebrīdinot! Ne SMS, ne e-pastā, ne ziņojuma veidā internetbankā. Nekā.
    Baibiņa izdomāja nospiest pogu “nobloķēt” (neieslēdzot smadzenes) un tas skaitās normāli.
    Ielēju degvielu, uz 20 EUR, nekas neliecināja par iespējamajām problēmām. Pasūtīju ēdienu kafejnīcā, bet samaksāt vairs nevarēju! Kāds kauns man bija jāpiedzīvo, kad par mani samaksāja svešs cilvēks, kam apsolīju pārskaitīt, kad būs skaidrība un nauda kontā…
    Sēdēju kā muļķe mašīnā visu nakti uz pirmdienu ar atlikumu kontā 0,80 EUR, jo viesnīcu par velti nedod un ar prāmi par velti neviens neved… Neēdusi, nedzērusi… Un gaidīju pirmdienu (kad jau bija jābūt darbā), lai pirmdienas rītā uzdotu bankai “biezu” jautājumu!!!
    Pēc tam, kad pirmdien sazvanīju banku, mani vienkārši piespieda piekrist visneizdevīgākajiem nosacījumiem, pēc šīs “vienošanās” pieprasīju man to atsūtīt rakstiskā veidā- nu jau otro dienu gaidu solīto vēstuli un laikam vēl ilgi gaidīšu. Domājat, ka sagaidīju atvainošanos par viņu izprovocēto situāciju? Nē!
    Banka grib, lai tiem maksāju, bet dara visu, lai es paliktu bez darba.
    Kaut kāds ārprāts!!!
    Pie pirmās iespējas mukšu no tādas bankas promatpakaļ neskatīdamās, negribu Swedbankā vairs nevienu savu eiro turēt!
    Sen jau gaidu Indexo banku un, pat ja tarifi būs tādu paši vai pat augstāki, ceru, ka attieksme būs pilnīgi cita. Jo tieši attieksme ir svarīgāka par visu!

    • Kristaps no INDEXO

      Labdien!

      Novērtējam Jūsu atbalstu. Jā, attieksme ir svarīgākā.

      Ar cieņu
      Kristaps no INDEXO

  • Jānis Miltiņš

    Gaidu to dienu, kad varēšu slēgt savus kontus Swedbank un pārnākt uz Indexo.

  • Andris Kariņš

    Esmu gatavs kļūt par Jūsu bankas klientu, gaidu instrukcijas!

    • Kristaps no INDEXO

      Labdien!

      Prieks dzirdēt, ka izvēlaties INDEXO.
      Plānots, ka jaunā banka darbību uzsāks jau šovasar, bet precīzs datums tiks paziņots tuvāko mēnešu laikā. Lai gan tehniskā gatavība ir augsta, priekšā vēl ir bankas pakalpojumu pilotēšanas periods, kura uzsākšanai bija nepieciešama kredītiestādes licences saņemšana.

      INDEXO Bankas pakalpojumi sākumā tiks piedāvāti privātpersonām, bet pakalpojumus uzņēmumiem plānojam uzsākt piedāvāt iespējami drīz pēc privātpersonu pamatpaklpojumu nodrošināšanas.

      Ar cieņu
      Kristaps no INDEXO

  • Lieliskas ziņas. Lai veicas un lai bizness plaukst! Beidzot atkal kāda Latvijas banka būs ❤️❤️❤️ Noteikti būšu klients 👍

  • Madars Bāliņš

    Beidzot kas pozitīvs

  • Dzintars Vaivods

    Sveiki!
    Vai Indexo mobilā lietotne bankas operācijām jau ir pieejama testēšanai?

    • Kristaps no INDEXO

      Labdien!

      Paldies, par izrādīto interesi!
      Esam pateicīgi, ka vēlaties piedalīties INDEXO Bankas tapšanā. Šobrīd publisko testu plāni vēl nav izveidoti, ja būs tāda nepieciešamība, tad ar Jums sazināsimies. Lai to izdarītu Jums mums jāatsūta uz [email protected] Jūsu vārdu, uzvārdu, telefonu un e-pastu.

      Ar cieņu
      Kristaps no INDEXO

  • Kur var pieteikties testēšanai?

    • Kristaps no INDEXO

      Labdien!

      Paldies, par izrādīto interesi!
      Esam pateicīgi, ka vēlaties piedalīties INDEXO Bankas tapšanā. Šobrīd publisko testu plāni vēl nav izveidoti, ja būs tāda nepieciešamība, tad ar Jums sazināsimies. Lai to izdarītu Jums mums jāatsūta uz [email protected] Jūsu vārdu, uzvārdu, telefonu un e-pastu.

      Ar cieņu
      Kristaps no INDEXO

  • Apsveicu par lielu notikumu un ienākšanu Latvijas banku sektorā.
    INDEXO komandai izturību, spēku, uzdrīkstēšanos, degsmi un pozitīvas emocijas.

  • Labprāt būšu jaunās bankas klients.

  • Super! Malači!

  • Kāds būs bankas pakalpojumu klāsts?
    Vai būs arī uzņēmumiem – uzņēmumu norēķinu konts etc.

    • Kristaps no INDEXO

      Labdien!

      Svarīgākais darbs sāksies tikai tagad, ieviešot praksē bankas pakalpojumus un uzrunājot mūsu nākotnes klientus. Tehniskā gatavības pakāpe ir ļoti augsta – sākot no mobilās lietotnes un jaunajiem bankas produktiem līdz maksājumu, tehnoloģiju un klientu apkalpošanas infrastruktūrai. Tagad nekavējoties uzsāksim pakalpojumu pilotēšanu šaurā klientu lokā, kas nebija iespējama bez licences. Ceram, ka jau šovasar INDEXO Banka uzsāks pilnvērtīgu darbu.

      Bankas pakalpojumi sākumā tiks piedāvāti privātpersonām, bet pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti nedaudz vēlāk – 6 līdz 9 mēnešu laikā pēc darbības uzsākšanas.

      Ar cieņu
      Kristaps no INDEXO

Atstājiet savu komentāru

Pieraksties INDEXO
jaunumiem un uzzini pirmais

Pierakstīties

Izvēlies, kuram
produktam pievienoties

INDEXO
pensiju 2. līmenis

6 % tavas algas jau šobrīd krājas pensiju 2. līmenī. Ieguldi to efektīvāk ar INDEXO.
Pievienoties

INDEXO
pensiju 3. līmenis

Veic iemaksas pensiju 3. līmenī un uzkrāj, izmantojot automatizētu ieguldīšanas sistēmu.
Pievienoties

Izvēlies savam vecumam
atbilstošāko plānu

INDEXO Jauda

16-50
Izdevīgākais 16–50
gadu vecumam!
Svārstīgs, ar augstu peļņas potenciālu
Pievienoties
Dokumenti un nosacījumi

INDEXO Izaugsme

47-57
Izdevīgākais 47-57
gadu vecumam!
Vidēji svārstīgs, ar vidēji augstu peļņas potenciālu
Pievienoties
Dokumenti un nosacījumi

INDEXO Konservatīvais

55+
Labākais 55+
gadu vecumam!
Stabilitāte gadiem 
pirms pensijas
Pievienoties
Dokumenti un nosacījumi

Notiek pāradresācija
uz Latvija.lv

1

Identificējies Latvija.lv portālā
ar kādu no piedāvātajiem veidiem

2

Izvēlies e-iesniegumu 
pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plāna izvēlei vai maiņai (2. no beigām)

3

Izvēlies savam vecumam atbilstošāko ieguldījumu plānu
Izlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lv
Izlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lvIzlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lvIzlaist instrukciju – pārslēgties uz Latvija.lv