Pirms četriem gadiem INDEXO uzsāka ieviest kārtību 2. pensiju līmenī, kurā valdīja augstas komisijas maksas un zems ienesīgums. INDEXO uzskatīja un joprojām uzskata, ka ir jābūt otrādāk, un tā domā arī Latvijas iedzīvotāji, tāpēc jaunais spēlētājs strauji iegūst popularitāti:

2. pensiju līmeņa klientu skaita izmaiņas 2017-2021

Mums ir patiesi liels gandarījums, ka tik īsā laika posmā esam izcīnījuši lielas pārmaiņas:

1. Krietni zemākas komisijas maksas.
2020. gadā ieturētās komisijas vidēji bija ap 0.5% no pensiju plānu aktīvu vērtības gadā, pirms četriem gadiem – aptuveni 1.5%. Maksimālās komisijas šobrīd veido 1.1% gadā (0.85% konservatīvajiem plāniem) salīdzinājumā ar kādreizējiem 2.0%. Tas ir ievērojams samazinājums! Taču banku nevēlēšanās atteikties no mainīgajām komisijām vēl joprojām met ēnu uz 2. pensiju līmeņa darbības caurspīdīgumu un efektivitāti.

2. Klientiem ir pieejami indeksu pensiju plāni.
Kaut arī līdzšinējais ienesīgums nav garantija līdzvērtīgam ienesīgumam nākotnē, jāatzīmē, ka pēdējos gados mūsdienīgie indeksu pensiju plāni ir ievērojami pārspējuši tradicionālos (jeb vecmodīgos) pensiju produktus. Piemēram, pirmais 2. pensiju līmeņa zemo izmaksu plāns INDEXO Izaugsme 47-57 uzrādīja izcilu sniegumu gandrīz 32% apmērā kopš tā izveides. Tie ir vidēji 6.8% gadā salīdzinājumā ar 4.1% gadā, ko šajā pašā periodā vidēji nodrošināja lielākais 2. pensiju līmeņa plāns Swedbank Dinamika:

manapensija.lv dati

Uz lielākā 2. pensiju līmeņa plāna efektivitātes problēmām bijām norādījuši arī iepriekš, ja palaidi garām, izlasi –Vismaz katrs ceturtais pensijas krājējs atrodas neefektīvā pensiju plānā! Aicinām klientus vismaz reizi gadā sekot līdzi tam, kurš 2. pensiju līmeņa plāns ir izvēlēts, kā arī šī plāna darbības rezultātiem.

INDEXO flagmanis Jauda 16-50, kas uzsāka savu darbību 2018. gada sākumā, ne tikai pārliecinoši atstāja aiz muguras “tradicionālos” pensiju plānus ienesīguma ziņā, bet arī ir kļuvis par vislielāko plānu savā kategorijā vērtējot pēc klientu kapitāla apjoma:

pensiju plānu (akcijas līdz 75%) aktīvi

Pateicamies klientiem par uzticību! Banku dominēšanas laiki pensiju pārvaldīšanas jomā tuvojas beigām.

3. Vēl viens būtisks ieguvums ir 2. pensiju līmeņa kapitāla mantojamība.
Tā beidzot ir iespējama! Detalizētāka informācija ir pieejama mūsu rakstā Pensiju līmeņa mantošana – kā veikt izvēli?

4. Pensiju ieguldījumus varēs veikt ievērojami efektīvāk.
Kopā ar mūsu domubiedriem un partneriem pakāpeniski panācām to, ka 2. pensiju līmeņa kapitālu varēs ieguldīt akcijās līdz pat 100% (INDEXO Jauda 16-50 varēs ieguldīt akcijās līdz 100%). Tanī pat laikā, ir nodrošināta iespēja veikt lielākus ieguldījumus indeksu ieguldījumu fondos, tādējādi ļaujot samazināt kopējās komisijas maksas, kas tiek segtas no klientu uzkrātajiem līdzekļiem.

Vēlreiz sakām lielu paldies mūsu atbalstītājiem! Izvēloties INDEXO kā savu pensiju pārvaldītāju, jūs ne tikai iegūstat mūsdienīgu un izdevīgu produktu, bet arī palīdzat sakārtot Latvijas finanšu vidi.

Ar lielu lepnumu sakām, ka 2. pensiju līmenis Latvijā ir kļuvis efektīvs un izdevīgs klientiem. Taču vēl joprojām regulāri saņemam kritiskas atsauksmes no klientiem par 3. pensiju līmeni un uzkrājošo dzīvības apdrošināšanu. Mūsu nākamais mērķis ir sakārtot 3. pensiju līmeņa nozari, piedāvājot mūsdienīgos un klientiem izdevīgos indeksu plānus. Vai zināji, ka mēs jau tos piedāvājam?

Ja vēl neesi INDEXO klients, bet vēlies par tādu kļūt, seko norādēm un pievienojies ātri un vienkārši:

Neatliec uz rītdienu to, ko vari izdarīt jau šodien! Pievienošanās aizņem vien 5 minūtes, noskaties īsu video un pārliecinies pats – Kā pievienoties INDEXO 3. pensiju līmenim?

 

INDEXO